Виктория Бешлийска представя пред пернишка публика втората си книга „Сърце“

Писателката Виктория Бешлийска гостува в Перник, за да представи втората си книга, озаглавена „Сърце“. Срещата с младата авторка ще се състои на 24 януари 2023 г. от 18:00 ч. в Народно читалище „Зуница 2012 г.", съобщиха от културната институция.

„Стъпвайки на исторически факти и детайлни проучвания, Бешлийска преплита в „Сърце“ всичко, което сме, не сме и ще бъдем. И създава книга, която пулсира с ритъма на отминалото време, за да остави своя отпечатък в настоящето“, коментират издателите от „СофтПрес“.

Родена и израснала в Плевен, Бешлийска завършва математическата гимназия в града, след което изучава българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като учител по български език и литература, както и като редактор на списания и художествена литература.

Автор и администратор е на Фейсбук страницата „По дирите на думите“. В нея тя търси, открива и събира стари български думи, които обяснява и понякога допълва с лични истории и спомени.

Първият роман на авторката „Глина“ излезе от печат преди две години. Книгата беше отличена с европейската награда за дебют „Еврокон 2022“ от книжарница „Хеликон“.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини