Отстраниха зам.-началника на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна заради взрива в управлението на полската полиция

Заместник-началникът на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна Дмитрий Бондар е отстранен от работа след взрива в офиса на шефа на полската полиция. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински.

„Получих информация, че лицето, отговорно за предаването на подаръка на коменданта на полската полиция генерал Шимчик, заместник-председателят на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна генерал Бондар, е отстранен от поста си“, написа Камински в своя Twitter .

Той каза още, че украинските служители на реда провеждат собствено разследване на инцидента с експлозията на подарък, даден от украински служители на шефа на полската полиция.

Взривът в главното управление на полската полиция

Миналата седмица имаше взрив в главното управление на полската полиция във Варшава. В резултат най-малко двама полицаи бяха леко ранени, включително главният комендант на полската полиция Ярослав Шимчик.

Полските власти съобщиха, че един от подаръците, които Шимчик е получил преди това от високопоставен украински служител по време на работно пътуване до Украйна малко преди инцидента, е избухнал в секретната стая.

Според полските медии подаръкът е бил гранатомет. Твърди се, че украинската страна е уверила поляците, че подаръците са напълно безопасни. Журналистите разбраха, че непосредствено преди експлозията офицери са си "играли" с този подарък.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини