Костадинов: С това бавене на мандатите Радев буквално изнасилва Конституцията

"Възраждане" ще откликнат на отправената по-рано покана от проектопремиера на "Продължаваме промяната" да изпратят свои предложения, които да залегнат в програмна декларация, която да бъде гласувана в пленарна зала. А именно от това дали ще бъде приета или не, зависи дали ПП ще предложат кабинет или ще върнат неизпълнен мандат на държавния глава. С ясното съзнание обаче, че предложенията им няма да бъдат приети.

В кулоарите на парламента Костадин Костадинов преповтори изказваните многократно от формацията му приоритети, които "Възраждане" ще прати като предложения, които да бъдат включени в готвената програмна декларация - да бъдат събрани подписи за свикване на референдум по въпроса за еврото, да бъде сезиран Конституционния съд за изпращането на оръжие на Украйна, да се отмени решението за закупуване на нови 8 F-16 блок 70, както и да не се ползва американско ядрено гориво в реакторите в АЕЦ "Козлодуй".

"Как мислите, че ще отговорят? Винаги нас ни питате, сега ги питайте тях. Това нещо го говорим от месеци, а те имат наглостта да говорят празни приказки. Ние говорим конкретни неща, те сега говорят за приоритети. Какви приоритети? Видяхме ги за осем месеца какво могат и какво не могат. И на фона на всичко това имат наглостта да ни питат дали ще подкрепим нещо", възмути се партийният лидер.

И подчерта - най-големият приоритет на "Възраждане" в момента е да приключи дейността на това Народно събрание. Изхождайки от това, Костадинов отправи критики и към президента Румен Радев.

"С това бавене на мандатите той буквално изнасилва Конституцията. Искам да питам коя точно Нова година има предвид? Някой направи ли си труда да го попита, защото аз не знам. Затова още утре ще отправим запитване към г-н Радев коя точно Нова година има предвид. Този мандат е абсолютно обречен, той няма да се осъществи".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини