Община Асеновград търси възможности за реновиране на Гребната база

Изображение 1 от 5

    Сдружение „Обединен спортен клуб Асеновец“ дари на община Асеновград Спортен комплекс „40-те извора", познат сред местните като "гребната база".

    По този повод състезатели по кану-каяк и други спортни деятели гостуваха на кмета доктор Христо Грудев. Той се обърна към всички с думите:

    „Днешният повод, по който сме се събрали тук, говори за огромното доверие, от страна на спортистите към община Асеновград.

    В същото време, с този акт общинското ръководство поема сериозен ангажимент.

    Комплексът, който общината получи като дарение днес, е с площ около 1200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и т.н.", каза пред присъстващите кметът.

    Грудев допълни, че назад във времето, поради финансова невъзможност, базата не е била поддържана така, както са искали собствениците.

    Желанието на дарителите е общината да възстанови спортния комплекс, за да отговаря на всички съвременни изисквания.

    Едно от условията на дарението е в следващите 30 години да не се извършват разпоредителни сделки с базата, като например, тя да бъде продадена.

    Идеята е, след като бъде обновен, комплексът да се ползва не само за тренировки от клуба по кану-каяк, за зелени училища, за други спортове и подготовки.

    "Припомням, че искахме още в началото на мандата да възстановим тази база. Но обстановката в страната и международната такава, както и честата смяна на правителства, попречиха на нашето желание.

    Въпреки всичко, водим преговори с държавата да получим финансиране, за да ремонтираме сградата първоначално. А на по-късен етап базата да бъде оборудвана с необходимите съоръжения и мебелировка.

    Целта ни е нашите деца, младите хора на Асеновград да имат възможност да спортуват. И ние трябва да им осигурим тази възможност", посочи в заключение доктор Христо Грудев, като отново благодари за доверието на спортистите.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини