"Приятелски читателски клуб" в Хасково подарява книги на децата в училище

Съмишленици, обединени от страстта си към книгите и четенето организират инициатива, която има за цел да пренесе този техен пламък към децата.

Дамите от "Приятелски читателски клуб" в Хасково организират събитие в един от местните кафе-клубове, при което ще донесат любими свои дрехи и ще ги изложат в базар. „Идеята е всяка от нас да сподели нещо свое и любимо с някого друг. Така се споделят спомени, чувства, емоции“, разказа Марина Ташева, която е част от читателския клуб. Но освен търсеният ефект на споделянето, с останалите дами ще посветят инициативата на кауза, свързана с четенето. Със събраните средства от базара, те ще купят книжки за най-малките ученици от първи до четвърти клас в града.

Книгите ще отидат при децата от няколко местни училища чрез посланици. Вече порасналите Ади, Волен, Дивна и Боряна, които са деца на жени от приятелския читателски клуб, ще влязат в класовете на своите учителки от началното образование. С помощта на първите си класни: Йонка Петева от ОУ "Св.Климент Охридски", Теодора Петрова ОУ "Св. Иван Рилски", Богдана Тенева ОУ "Христо Смирненски" и Антоанета Желязкова СУ "Васил Левски", те ще разкажат на децата за любимите си детски книги и за магията която носи четенето.

„Идеята е да стимулираме вниманието на най-малките, които вече могат да четат, към книгите и красивия свят на буквите и словото. Да им покажем прозорчетата, които те ни отварят“, допълва Марина Ташева.

Базарът ще се проведе на 30-и ноември от 18 часа в клуб „При Моди“. В него са поканени да участват всички дами, които искат да донесат свои дрехи, които вече не носят и да си купят други, които биха им донесли радост. А така ще се присъединят и в красивата кауза, свързана с четенето.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини