Съдебната палата в Перник отваря вратите си за граждани

Съдебната палата в Перник отваря вратите си за граждани на 23 ноември, съобщиха от институцията. Желаещите ще могат да разгледат залите на Районен, Окръжен и Административен съд, както  прокуратурата. Пред четвъртокласници от XI основно училище  „Елин Пелин“ ще бъдат представени професиите съдия, прокурор и следовател.

Гражданите имат възможност да видят демонстрация на съдебен процес за отвличане чрез заплаха и блудство с непълнолетно лице, за разпространяване на порнографски материали и кражба на самоличност чрез киберпрестъпление. В ролята на магистрати ще влязат ученици от VI СУ „Св.св. Кирил и Методий“. Служител от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към МВР ще изнесе лекция на тема „Киберсигурност, дигитална грамотност и безопасно поведение в интернет“.

Психолог от Центъра за обществена подкрепа ще запознае посетителите с ползите и методите на работа в т.нар. „Синя стая“. Ще бъдат наградени победителите от конкурса за есе на тема „Интернет – приятел или враг“.

През целия ден гражданите ще могат да се запознаят на място с работата на Бюрото за съдимост и архива в Районния съд, служба „Връчване на призовки и съдебни книжа“, с дейността на съдебните секретари. Предвидена е и среща с ръководителите на съдебните институции с граждани и журналисти.

Ден на отворените врати се провежда ежегодно в Съдебната палата в Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини