Испанските Eurofighter изпълняват опознавателни полети във въздушното пространство на България

Изтребители Eurofighter от Военновъздушните сили на Кралство Испания ще изпълнят на 14 и 15 ноември дневни опознавателни полети във въздушното пространство на България, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Това ще се случи с облитане на граждански и военни летища в районите на градовете София, Пловдив, Бургас и на село Безмер, област Ямбол.

Шест самолета Eurofighter F-2000 Typhoon се предислоцираха в нашата страна в петък за предстоящото изпълнение на мисията на НАТО по усилена охрана на въздушното пространство с Военновъздушните сили на страната ни. Полетите, които се изпълняват днес и утре, са планирани за опознавателно облитане на райони, свързано с предстоящото съвместно изпълнение на задачи, допълват от Министерството на отбраната.

„Българските военновъздушни сили ще продължат да работят за националния принос към Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО (NATINAMDS)", каза в петък командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. 

Това е съвместно носене на дежурство по охрана на въздушното ни пространство, не е само носене от испанските Военновъздушни сили, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов на 20 октомври тази година, когато съобщи, че испански самолети ще пристигнат у нас. Той добави, че това е правено и преди с Испания и Италия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини