Има нова информация по разследването на убийството на българския граничен полицай

Министърът на вътрешните работи в служебното правителство Иван Демерджиев каза, че разследващите ще установят всички факти и обстоятелства около случая с убийството на български полицай на българо-турската граница, по думите му, за да „сме сигурни, че това, което се установи там, ще бъде обективната истина и ще бъдат наказани виновните“. Той коментира темата в кулоарите на парламента, след участие в парламентарен контрол.

Демерджиев добави, че има нова информация по разследването, но не може да я сподели. „Изследваме всички възможни версии. Когато има версия, в която сме сигурни в голяма степен, ще я представим пред обществеността“, добави той.

По време на участието си в парламентарен контрол вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че няма да бъде закрито граничното полицейско управление „Олтоманци“ към регионална дирекция „Гранична полиция“  - Драгоман.

Първоначално, в средата на годината, е взето решение полицейското управление на бъде закрито, но през октомври, това решение е преразгледано, заради спецификата на пограничните региони. Структурата и състава на „Олтоманци“ ще бъдат запазени, обясни той. Демерджиев добави, че се прави постоянен мониторинг от ръководството на МВР на структурите във ведомството, като решенията, които се взимат, трябва да са мотивирани и функциониращи.

Във връзка с разселването на украински бежанци в държавни бази и хотели, министърът посочи, че в страната ни са установени 10 888 украинци, избягали от конфликта в страната им. В държавните бази те ще получат условия и независимо от обстоятелствата ще могат да останат в тях.

Демерджиев добави, че е направено необходимото всички деца, записали се да учат в учебни заведения, да продължат своето обучение в съответните места. Министърът посочи още, че част от интеграцията на украинците у нас е започването на работа, с което ще отпадне и необходимостта за поддържането им, тъй като те ще могат да се издържат сами.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини