Хасковски социалисти почетоха 9 септември

    Социалисти от Хасково почетоха празника си – 9 септември. По този повод хора от различни поколения положиха цветя пред Паметника на загиналите в борбата срещу фашизма през Втората световна война, издигащ се на „Ямача“ в Хасково.

    Старият комунист Стальо Сталев развя червеното знаме със сърп и чук и надпис „СССР“.

    9 септември 1944 г. се смята за нов етап в българската история. Датата се отбелязваше като национален празник и се наричаше Ден на свободата до следващия поврат в историята на 10 ноември 1989 г. За пръв път този ден се чества на 9 септември 1945 г., след като се слага край на Втората световна война. В продължение на 45 години в цялата страна се провеждаха тържества и масови манифестации, организирани от единствената управляваща партия БКП.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ле
      Ленин от квартал Хисаря
      24 -17
      12:12, 9 сеп 2022
      Само 6 социалиста са останали и то на памперси. Останалите от снимката са помощници отишли да им помагат да изправят кармъзъ байрака и китки да поставят преди да не им призлее и прилошее .
    • 2
      Къ
      Къде е Румен Касабов?
      16 -1
      15:05, 9 сеп 2022
      Той все още е млад пенсионер 58-ми набор и беше от БКП, после от БСП , после от БЗНС и сега знам, че е от ДПС! Връзкар от всички партии и който дойде на власт те са си добре!
    • 3
      До
      До Ленин
      12 -7
      19:57, 9 сеп 2022
      МолИ се на иконата и ти да доживееш до тяхната възраст! Тогава нямаше пияни шофьори, дрогирани копелета и убийци каквито сега в изобилие щъкат ! Тогава имаше ред!
      • Др
        Другарят Ленин
        9 -4
        21:26, 9 сеп 2022
        Тогава имаше желязна завеса и всички бяхме в един голям концлагер и то благодарение на другаря Сталин ! Македония стана Титова благодарение на алкохолика Димитров. Крадеше се на всички нива , но най-много от партийните секретари и то законно и ред имаше, защото всички ги беше страх от родната милиция и биеха и убиваха без съд и присъда ! За кола се чакаше минимум 10-15 години, за жителство трябваше месторабота и ако се загубеше местоработата се отнемаше и жителството. Да не казвам и нещо лошо за ергенският данък а и за хладилник се чакаше минимум 3 месеца а за цветен телевизор само със връзки и всички имаха.
        И това всичко благодарение на Съветският ботуш по съветски модел направиха селяните временни граждани и натикани в панелки пак по съветски модел и по късно 40 години тези панелки са санирани по европейски модел.
        Дано тези времена са само история и младите да четат тези абсурди както за робовладелческия или феодалния строй. А тези атрофирали социалисти-комунисти и други герантофили да се споминат по-бързо и да вървят да си пият водката при другарят им Сталин, Брежнев и "все остальная советская сволач !"
    • 4
      Др
      Другарю Ленин?
      5 -4
      21:41, 9 сеп 2022
      А бе ти да не си възкръснал и в момента да си онлайн? Освен, че си бил стар ерген, май си бил и партиен секретар?! 🤨😇 Много навътре си в комунизма и явно това те е накарало да излетиш от другото измерение, та пак тук ама вече модерен в демокрацията! Сега да не караш някой майбах или порше? Колко инчов ти е телевизорът? Пенсия поне 500 лв получаваш ли за кифли?
    • 5
      Ас
      Аскоо
      4 0
      07:22, 10 сеп 2022
      До Ленин : Никога не трябва да се връща комунизмът, той си е изиграл ролята. И са верни нещата дето ги пишеш. Но демокрацията се изроди в България. Сега си свободен да избягаш, свободен си да си беден и болен, свободен и след убийства по пътя ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини