35 нарушения за два часа констатираха пътни полицаи

146 моторни превозни средства са били проверени при специализирана операция на териториите на полицейските управления в Момчилград, Крумовград и Кирково вчера в интервала от 15 часа до 17 часа с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движение, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими. Полицейски служители са констатирали 35 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 5 акта и 30 фиша, връчени са били и 3 електронни фиша.

ПТП. В землището на село Върхари около 6,30 часа вчера 21-годишен водач със „Сеат“ в опит да избегне внезапно изскочило на пътното платно куче се блъснал в еластична ограда. Направеният тест за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред.

Нерегистриран автомобил бил засечен при специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. 75-годишен водач, който се придвижвал с „Фиат“, бил проверен в областния град. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Образувана е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини