Италия в шок: Първата жена кандидат за премиер публикува видео с изнасилване

Джорджа Мелони, която се бори да стане първата жена премиер, беше подложена на критики вчера от опонентите си, след като публикува пикселизирано видео, за което се предполага, че показва изнасилване на жена от бежанец, кандидат за убежище, предаде Асошиейтед прес.

Мелони, водачка на партията с неофашистки корени "Италиански братя", в неделя вечерта сподели в Туитър видео от италиански новинарски сайт, заснето от очевидец през прозорец, гледащ към улицата. Чува се как жена във видеото, идентифицирана като украинка, крещи от ужас. Според съобщения в италиански медии за сексуалното насилие е арестуван 27-годишен кандидат за убежище от Гвинея.

"Не можем да мълчим пред този брутален акт на сексуално насилие, извършен посред бял ден в Пиаченца от кандидат за убежище", написа Мелони. "Прегръщам тази жена. Ще направя всичко възможно да върна сигурността в нашите градове", допълни тя.

Основният опонент на Мелони на изборите на 25 септември - лидерът на Демократическата партия Енрико Лета - заяви в интервю пред местно радио, че споделянето на видеото е "преминало границите на почтеността и благоприличието".

"Мелони направи нещо, което е недостойно за цивилизована държава и е против жените", каза на свой ред Карло Календа, водач на основаната неотдавна малка центристка партия "Ационе".

Сигурността в италианските градове, за която намекна Мелони, е една от темите на десницата в тази предизборна кампания, насочена и срещу имиграцията. Мелони беше подкрепена от коалиционния си партньор Матео Салвини, лидер на дясната партия "Лига" и бивш министър на вътрешните работи, който обеща защитата на италианските граници и на италианците за него "да бъде дълг, а не право".

Във видео в отговор на критиките на Енрике Лета Мелони подчерта, че никой не може да бъде разпознат във видеото с насилието и, че левоцентристкият лидер не е осъдил самия насилствен акт.

"Защо не говорите за това? Защото в противен случай ще трябва да признаете, че сигурността в нашите градове е извън контрол, в резултат включително на сюрреалистичната имиграционна политика, която водите", каза тя. 

Допитвания показват, че "Италиански братя" имат потенциално водачество пред Демократическата партия преди парламентарните избори, но нито една от двете партии няма достатъчна подкрепа, за да управлява сама. Мелони очаква да получи значителна подкрепа от нейните коалиционни партньори - партия "Лига" и формацията на Силвио Берлускони "Напред Италия", докато Лета се е съюзил с много по-малки партии. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини