Няма доказателства към конкретно лице за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге

Няма доказателства, които да ни насочват към настоящия момент към участието на конкретно лице в извършване на престъплението, заяви на брифинг в Перник във връзка с  убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева. По думите ѝ се работи по всички възможни версии, очакват се заключенията на възложените съдебно-медицински и комплексни експертизи, ДНК и химическа. От прокуратурата отрекоха да има задържан по делото. 

Сигналът е подаден в МВР в 20:30 ч. на 11 август, каза директорът на ОДМВР - Перник старши комисар Павел Млеканов. При огледа на трупа, проведен на 12 август, е констатирано нараняване на белия дроб, уточни говорителят на Окръжна прокуратура Албена Стоилова. Оръжието на престъплението все още не е уточнено. Заключението на експертизите ще даде отговор на въпроса как е причинено нараняването и дали то е причина за настъпване на смъртта.

Доказателствата по делото не установяват обстоятелства по преместване на тялото към настоящия момент, казаха от държавното обвинение.

Във фаталния ден Удо Ланге е бил на работа и се е прибрал вкъщи. Тялото му е намерено на пода в гаража, не е бил в колата. Швейцарецът е имал бизнес със силиконови изделия в София. Иззети са записи от охранителни камери. Не се потвърди версия, че извършителят е част от семейството или близък до семейството, нито че е дело на определен кръг от хора, казаха от прокуратурата. Не отпада обаче нито една версия.

Следващите часове са много важни, каза ст.комисар Млеканов и отказа да съобщи подробности, за да не попречи на разследването.

Удо Ланге (68г.)  от Швейцария бе намерен мъртъв от съпругата си Елизабет Ланге в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща във вилното селище "Делта Хил" край пернишкото село Кладница.

Източник: БТА

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини