6 починали с коронавирус и 269 заразени в Хасковско

6 души са починали с коронавирус и 269 души са заразени в Хасковска област за периода от 8 до 14 август, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Заразени има във всички общини в региона: Димитровград – 67 лица; Ивайловград –6; Любимец – 17; Маджарово – 2; Минерални бани – 6; Свиленград – 31; Симеоновград – 9; Стамболово – 2; Тополовград – 6; Харманли – 35; Хасково – 88.

Към 14.08.2022 г. в болници са били хоспитализирани 52 души. Общо диагностицирани случаи са 29 258. Общо починали от началото на пандемията – 1804.

През миналата седмица са починали: жена на 86 г. от община Димитровград, с придружаващи хронично белодробно заболяване и диабет; мъж на 87 г. от община Хасково, с придружаващо сърдечно заболяване и диабет; мъж на 85 г. от община Маджарово, с придружаващо сърдечно и хронично неврологично заболяване; жена на 80 г. от община Хасково, с диабет; жена на 91 г. от община Хасково, без отразено придружаващо заболяване, мъж на 73 г. от община Тополовград, с придружаващо онкологично заболяване.

От новите случаи положителен резултати е уставен при: медицинска сестра от МБАЛ-Свиленград; медицинска сестра от МБАЛ-Димитровград; 7 бежанци от СДВНЧ в Любимец като под  карантината са поставени 15 контактни лица; детегледачка от Център за настаняване от семеен тип за лица и младежи без увреждания в Свиленград и санитарка от СБПЛР в Любимец.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини