ДБ решава за третия мандат

Десницата се събра на коалиционен съвет във вторник вечерта, за да излезе с единна позиция. Очаква се “Демократична България” да реши как ще действа при преговорите за третия мандат.

 От БСП вече обявиха, че последни на масата за преговори ще седнат именно от ДБ.

"БСП за България" ще разговаря днес от 14:00 часа в Народното събрание с "Има такъв народ" (ИТН) за съставяне на правителство в рамките на третия проучвателен мандат, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Вчера мандатоносителят проведе консултации с "Продължаваме Промяната" (ПП). След срещата БСП и ПП препотвърдиха изработената вече програма и обявиха, че името на премиера ще стане ясно, ако се осигури мнозинство за политиките в нея. От БСП смятат, че кандидатът за министър-председател трябва да бъде посочен от ПП - най-голямата политическа сила в парламента.

Корнелия Нинова съобщи след срещата с ПП, че са разговаряли програмата да бъде отворена за предложения от ИТН, тъй като те не са участвали в разговорите и приемането ѝ.

Не са водят разговори за персонален състав и структура на Министерския съвет преди консултациите с ИТН и ДБ. След тях ще има втори кръг разговори при условие, че има мнозинство по управленската и законодателната програма, стана ясно от думите на Нинова. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини