56% е разкриваемостта на престъпленията в Хасковско, разследват блудство

56% е разкриваемостта на престъпленията в Хасковска област от началото на годината, което е над средния процент за страната, а именно – 44%. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Недан Хаджиев.

От регистрираните за шестмесечието 1206 криминални престъпления са разкрити 707, срещу 1124 за същия период на предходната година.

Традиоционно престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За отчетния период са регистрирани 1 убийство, което е разкрито и 2 изнасилвания и 3 блудства. От тях са разкрити изнасилванията и двете блудства. Става ясно, че продължава разследването по третото блудство.

Кражбите са 437, от които 240 разкрити – 55%. В сравнение със същия период на миналата година, те са 349, а процентът им на разкриване е 50%.

Общото количество на конфискуваните безакцизни цигари е 33 822 къса и 330 кг тютюн. Предотвратен е вносът на 22 хил. евро, 0,588 кг златни накити, над 68 хил. артикула с чужда търговска марка в това число чанти, маратонки, спортни екипи, парфюми. Обезпечено е 574 литра дизелово гориво и 140 литра високоградусов алкохол.

Заловените количества наркотични вещества от служителите на ОД на МВР Хасково са: 9,39 кг марихуана и 3009 канабисови растения; 0,667 кг амфетамин/метамфетамин; 910 таблетки амфетамин/метамфетамин и екстази; 0,064 кг кокаин; 0,232 кг хероин; 10 ампули морфин; 0,971 кг синтетичен чай и 0,150 кг синтетична паста, както и 0,035 кг различни наркотични вещества.

В тази връзка за съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати високи резултати признание получиха 51 служители от Хасковската дирекция. 35 от тях са отличени от Директора на ОДМВР-Хасково с „Писмена похвала“, а 11 са наградени от Министъра на вътрешните работи с индивидуална парична награда. Други петима са преназначени на ръководна длъжност след конкурс.

5 юли е професионален празник на МВР. Старши комисар Хаджиев честити празника на служителите от Областната дирекция като им пожела здраве, бодрост и професионални успехи. Той ги увери, че избора да помагаш и служиш на другите е гаранция за почтеност, отговорност и чувство за патриотизъм. Призова ги да не се плашат от трудностите, които ще ги докажат като самоотвержени и добре подготвени професионалисти, избрали трудния път в служба на родината. Директорът не пропусна да честити празника и на семействата на полицейските служители, които чрез търпението си подкрепят успеха в напрегнатата дейност в борбата с престъпността.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Значи да се чувстваме спокойни? А дрогираните, пияните и тези без книжки шофьори как ще се справяте? Снощи по ул.Дунав до Авеню пак имаше гонки!!! Или това май влиза в стандартите на нормалното?!
    • Ек
      ЕКС ченге
      16 -1
      11:43, 5 юли 2022
      Ами по Раковски,по пътя за Кенана и обратно,там трябва да се сложи знак за НИСКОПРЕЛИТАЩИ САМОЛЕТИ...
      Димо Чобанов да си стегне хората...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини