Бет Мидлър предложи да се забрани виаграта

Актрисата Бет Мидлър обяви, че виаграта трябва да бъде забранена, "защото ако бременността е "Божия воля", такъв е и вашият отпуснат пенис". Така звездата на "Дисни" реагира на решението на Върховния съд на САЩ по делото Добс. Съдът постанови по делото, че Конституцията не включва право на аборт.

"Време е да забраним виаграта. Защото, ако бременността е "Божия воля", същото е и вашият отпуснат член", заяви Мидлър в понеделник.

Актрисата се присъединява към гневната кохорта от други знаменитости заради решението на Върховния съд по делото Роу срещу Уейд в петък.

Решението на Върховния съд по делото Добс (Dobbs v. Jackson Women's Health Organization) разчиства пътя на щатите да променят закона за абортите в САЩ, почти 50 години след като съдът утвърди правото на аборт на федерално ниво в решението Роу срещу Уейд (Roe v. Wade).

Мидлър не е единствената, който предлага да се премахне виаграта в тази връзка. Регистрирана медицинска сестра в Илинойс подаде оставка, след като публично заяви, че повече няма да предписва виагра на бели мъже, които гласуват консервативно, добавяйки, че "пенисът ви трябва да помоли Бог за силата да се вдигне".

Други знаменитости също реагираха на решението на Върховния съд, като изразиха ужаса си от реалност, в която на жените може да не е толкова лесно да прекратят нежелана бременност.

Поп звездата Шер изпадна в пълна паника с главни букви, твърдейки, че "радикалният републикански върховен съд" на бившия президент Доналд Тръмп е "отговорен за смъртта на стотици хиляди американски жени".

Към тази позиция се присъедини и 19-годишната поп певица и звезда на "Дисни" Оливия Родриго, която заяви, че е "ужасена, че толкова много жени и толкова много момичета ще умрат" в Америка след това решение на съда.

Междувременно актрисата Джейн Фонда предложи в Америка да бъдат "предефинирани вагините като AK-47" (автомат Калашников - бел.ред.), за да могат жените да имат повече права. Предполага се, че тя има предвид, че правото да притежаваш и употребяваш оръжие е по-добре защитено от закона, отколкото правото на жените да решават какво ще се случва със собствените им тела.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    дааам
    7 0
    17:32, 4 юли 2022
    Това решение нарушава правата на жените.Каква е тази демокрация в която се ограничават правата на жените? Американците се излагат.Права имат всякакви обратни, а жените станаха с по малко права .... Не харесвам някои неща на западния свят.И той си има кусури независимо че има и много положителни страни.
Последни новини