Валута за над 1,1 млн.лв. засечена на границата ни с Турция при нелегално прехвърляне

Изображение 1 от 3

    Нова голяма пратка контрабандна валута е засечена по границата ни с Турция при граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от митническата администрация. Става въпрос за валута с левова равностойност над 1,1 лмлн.лева.

    Опитът парите да бъдат незаконно прехвърлени от страната ни към съседната държава е осуетен на 3-ти юли. Малко преди пет сутринта тогава на пункта „Капитан Андреево“ пристига товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Великобритания през страната ни за Турция. Превозното средство, шофирано от турски гражданин, е отклонено за щателна митническа проверка. При огледите става ясно, че в него има специално изградени тайници и във фабрични кухини са укрити пакети с британски и шотландски паунди с различен номинал.

    Общото количество на откритата недекларирана валута е 484 160 британски паунда и 11 240 шотландски паунда.

    По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково- териториално отделение –Свиленград.

    30-годишният шофьор на буса е с обвинение. Той е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура –Хасково.

    Това е поредният опит за нелегално прехвърляне през страната ни към Турция на големи парични суми.

    От Агенция “Митници“ уточняват, че от началото на годината до момента служителите на пункта “Капитан Андреево“ са открили недекларирана валута с левовата равностойност за над 12 100 000 лева.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=lxgcapha2ns&feature=emb_logo
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ``
      ``ЧАКО
      3 -3
      16:25, 4 юли 2022
      12 ,1 Милиона за няколко месеца , това е капка в морето , това са пари на кюрдската терористична организация ПКК , пари от продадената дрога.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини