От ПП-Смолян създадоха платформа, с която да следим решенията на общинските съветници

Екипът на „Продължаваме Промяната“-Смолян, създаде софтуерна платформа, която да проследява всички гласувания на общинските съвети и автоматично информира гражданите за предстоящите промени в тяхната община, съобщи депутатът Михал Камбарев. Услугите в платформата са напълно безплатни и максимално опростени.  Първо трябва да изберем  общината, в която живеем, следва въвеждане на имейла, на който искаме  да получаим информацията. Така всеки път кагото местния парламент по община насрочи заседание, софтуерът ще ни изпрати имел с всички точки от дневния ред.  За достъп до софтуера всеки може да се запише тук –https://promeni-smolyan.bg/subscribe.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, всеки гражданин има право на присъствие и изказване на заседанията на общинския съвет на съответната община. Именно това право на жителите на общините осигурява контрола на гражданското общество върху местната управа.

Абонираните ще получават уведомления на имейл адреса си веднага щом програмите биват публикувани на сайтовете на общините. Всеки гражданин в областта може да избере една или повече общини, за които да получава известия.Имейлите са кратки, с директен линк към сайта на общината, на който има възможност да се проследи дневният ред на предстоящите заседания, в резултат на което да се сигнализира при наличие на притеснителни намерения от страна на общинската власт.

Камбарев, апелира всеки  един гражданин в областта да се ангажира, до колкото е възможно, с проследяването на случващото се в общината му. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини