Ще разговаряме с "Продължаваме Промяната" за съставяне на правителство, обяви Нинова

Ще разговаряме с „Продължаваме Промяната“ за съставяне на правителство. Това обяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. 

„Нашето условия, за да преговаряме с „Продължаваме Промяната“ беше Кирил Петков да не е кандидат за премиер. Това условие е изпълнено“, каза Нинова във връзка обявеното решение Асен Василев да бъдат номиниран за министър председател от страна на най-голямата парламентарно представена формация, която ще получи първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет в този парламент. 

„Приоритетите, които Кирил Петков е изложил в своето обръщение, съвпадат с част от нашите приоритети. В преговорния процес ще добавим това, за което ние имаме мандат от нашия Национален съвет – социална политика, достъпно здравеопазване, развитие в образованието, стабилизация на икономиката. Напълно подкрепяме техните приоритети за борба срещу корупцията, промените в Закона за обществените поръчки и Антикорупционната комисия. Това е и част от нашата програма“, допълни Корнелия Нинова. 

Тя посочи, че преговорите ще бъде водени единствено по политики, които трябва да бъдат ясно разписани със срокове в програмата на правителството. Нинова призова „Продължаваме Промяната“, „Демократична България" и „Има такъв народ" да се фокусират върху нещата, които ги обединяват, а не върху тези, които ги разделят. 

В 17:00 ч. днес държавният глава Румен Радев предстои да връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната“. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дъ
    дъртите камунизи
    0 0
    09:54, 2 юли 2022
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Де
    де да бяха комусти
    1 0
    18:20, 2 юли 2022
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини