Костадинов: Най-бързият начин за преодоляване на политическата криза са предсрочните избори

Най-бързият начин за преодоляване на политическата криза, която е предизвикана с действието или бездействието на сегашния кабинет, са предсрочните избори. Това каза председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов по време на консултациите при президента Румен Радев.

Насрочването на консултациите в деня на оставката на правителството е ясен знак към обществото, че Вие нямате намерение да пилеете излишно време на България, обърна се Костадинов към президента Радев. Ние считаме, че България няма повече време за губене и най-добрият начин за излизане от кризата и за връщането поне отчасти на доверието на гражданите към българския политически елит, са новите избори. Този парламент е напълно изчерпан, допълни той.

Не смятаме, че бихме имали каквито и да било разговори, с която и да е политическа сила, особено след гласуването миналата седмица за Република Северна Македония, при което ясно се очертаха разломни каньони между нас и всички останали, каза още Костадинов. По думите му колкото по-скоро са предсрочните избори, толкова по-добре. Ако президентът Радев прецени да даде третия мандат на „Възраждане“, той ще бъде върнат, с оглед на това, че не бива да се губи повече излишно време и трябва да има ново правителство преди началото на зимата, посочи лидерът на "Възраждане".

След консултациите с президента Радев Костадинов каза пред журналисти, че партията му ще подкрепи машинния вот, но с уговорката, че трябва да има контрол на хартиените отрязъци.

По-рано днес президентът Румен Радев прие на консултации представителите на "Има такъв народ" и на "Демократична България". Консултациите бяха свикани от държавния глава за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    24
    24160
    0 -2
    16:01, 28 юни 2022
    От тоя пумпал, по-голям специалист по кризи няма.
Последни новини