BTS обявиха, че спират кариерата си като група и се съсредоточват върху собствени изяви

На върха на славата, след девет успешни години, южнокорейските звезди на кей-попа BTS оповестиха, че си взимат почивка, за да се посветят на самостоятелните си кариери. 

Новината имаше ефект на бомба сред феновете и дори доведе до спад на цената на акциите на техния лейбъл HYBE, който побърза да представи нещата в перспектива, като увери, че седемте момчета ще продължат сътрудничеството си.

Албумът на BTS "Proof", който беше издаден пет дена преди музикантите да обявят решението си да се съсредоточат върху собствени изяви, е антология на историята на южнокорейската група с песни от цялата й 9-годишна кариера.

В трите диска на албума са включени 35 заглавия - хитове, ремастерирани записи, неиздавани песни, демоверсии, няколко нови песни. Феновете им го избраха в анкета на "Билборд" от миналата седмица за любимата нова музика с 88 процента от гласовете. Те предпочетоха BTS пред Холзи (4 процента), Деми Ловато, Кари Ъндъруд, Лизо и други.

Първият диск от "Proof" проследява изминатия път от BTS чрез 17 хита на групата - от "No More Dream" ( 2013 г.) до "Butter" (2021г.). Той започва с издаваната преди неофициално песен "Born Singer" и завършва с новата "Yet to Come (the Most Beautiful Moment)". Видеото към нея подобри собствения рекорд на BTS за най-успешен дебют в Спотифай със 7 178 605 стриймвания през първия ден. В Ютюб гледанията за един ден бяха 48 948 019 милиона - по-малко от половината от поставената от феновете им цел от 100 милиона.

Вторият диск от "Proof" също започва с нова песен "Run BTS" (Различна от "Run" или шоуто им "Run BTS!" в интернет). Останалите са или самостоятелни изяви на певците от групата, или сътрудничества между отделни нейни членове. Сред включените в нея песни са "Euphoria" на Чонгкук, "Singularity" на Ви, "Filter" на Джимин.

Третият диск е наличен само във физическа форма, включен в бокс-сет, който се продава по интернет и в магазините. В него има 11 неиздавани демоверсии, архивираната преди песен "Young Love" и две нови предложения. Последната песен в него "For Youth" е посветена на феновете, като Чонгкук пее "Вие сте най-добрият приятел в живота ми".

Според сп. "Ролинг стоун" "Proof" е "най-амбициозният проект на групата, но не по очаквания от мнозина начин". В антологията музикантите дават близък поглед към усилената работа зад успеха си.

BTS - Ар Ем, Джин, Шуга, Джей-Хоуп , Джимин, Ви, Чонгкук, дебютира на 13 юни 2013 г. и така започва манията към кей-попа. Те не само пеят, а представят на сцената и акробатични танци. През 2016 г. новоиздаденият албум "Wings" се класира на първо място в повече от 27 страни в айТюнс и дебютира на 26 място в "Билборд 200". През 2017 г. миниалбумът "Love Yourself: 'Her'" с излизането си заема седмо място в американската класация. През май 2018 излиза третият им студиен албум "Love yourself: Тear", който оглавява чарта  "Билборд 200" - първият кей-поп албум и първият азиатски албум с такова постижение. 

Водещият му сингъл "Fake Love" заема десето място в класацията Хот 100 на "Билборд" . През 2020 г. англоезичният им хит "Dynamite" оглавява класацията на "Билборд" за сингли - първият корейски хит, постигнал това. През следващата година "Butter" заема първото място в нея и остава там 10 непоследователни седмици. През 2020 г. BTS печели приза за най-добър поп на видеомузикалните награди на MTV в конкуренцията на Лейди Гага, Ариана Гранде, Тейлър Суифт. Групата е и първата от Южна Корея, номинирана за награда "Грами". 

BTS миналата година стана първата от Азия с отличието Изпълнител на годината на Американските музикални награди. През този месец те се срещнаха с президента Джо Байдън в Белия дом, за да обсъдят омразата към азиатците и свързаните с нея престъпления.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Хубен
    0 0
    11:13, 18 юни 2022
    Може да почнат работа като медератри в арена
Последни новини