Горски пожар в планински район в Южна Испания, евакуираха градче

Горски пожар в планински район в Южна Испания наложи да бъдат евакуирани хората от центъра на Бенаавис - град с население от 7000 души в провинция Малага, автономна област Андалусия. Трима пожарникари са пострадали, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Пожарът избухнал вчера следобед по склоновете на планината Пухера в природния парк Сиера Бермехаин, северно от Коста дел Сол - любимо място на британските туристи по крайбрежието на Андалусия. Високите летни температури и неблагоприятните ветрове разпалват още повече огъня, съобщиха от отдела за борба с пожарите в испанската автономна област.

В гасенето на пламъците са се включили около 200 местни пожарникари, 100 военни и още 50 пожарникари от други градове в района на Коста дел Сол.

"За жалост трябва да съобщим, че трима пожарникари от (Андалусийския отдел за борба с горските пожари) са получили изгаряния от различна степен, като един от тях има 25 процента и е откаран за лечение в болницата в Малага", каза регионалният премиер Хуан Мануел Морено.

През септември миналата година пожар опустоши същата планинска верига, като за няколко дни изпепели най-малко 7780 хектара гориста местност. Около 1000 пожарникари, подкрепени от петдесетина самолета, работиха за потушаването му, припомня Ройтерс.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини