Доц. Ралица Мирчева от НБУ открива изложба в галерия "Кракра" - Перник

Доц. Ралица Мирчева от НБУ открива изложба в галерия "Кракра" - Перник, 10 юни /петък/, от 17.30 часа.
Заповядайте!
Изложбата „Натюрморт“ на Ралица Мирчева ще представи творби, сътворени през последната година. Експозицията съдържа 12 картини в живописната техника масло, подбрани така, че взаимно се допълват и създават една своеобразна интригуваща атмосфера за зрителите.
Всеки натюрморт в изложбата има своя собствена история, разказана от автора, зад която има заряд от емоции, спомени, запечатани в образите, които изразяват символно съдържание. Творбите на Ралица Мирчева са умело синтезирани в семантиката на експозиционната идея, представена от автора. Оригинални композиции, нетрадиционни сюжети, ритъм в цвят с богато наслагване на фактура на живописната мазка в цветови хармонии.
С този цикъл авторът представя един нов поглед в жанра натюрморт, представен от различни ъгли, а именно годишните времена. Всичко това е претворено в обектите на изобразяване, както и в идейния замисъл на творбите.
Ралица Мирчева е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби, множество самостоятелни експозиции и пленери в България и чужбина. Тя работи в областта на рисунката и живописта, както и в съвременните направления на визуалните изкуства, ръчно правена хартия и текстилна триизмерна пластика.
Ралица Мирчева активно присъства в творческия живот на съвременното българско изкуство. Нейни творби са притежание на престижни частни колекции в Европа, САЩ и България. Автор е и на много научни публикации и монографии, посветени на изобразителното изкуство и методите на обучение.
Ралица Мирчева е завършила НХА, доктор по „Изкуствознание и изобразителни изкуства“, настоящ преподавател, доцент по живопис в Нов български университет.
Член е на Съюза на българските художници.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини