Министър Божанов: Бюджетът е приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание

Бюджетът е приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание. Това каза пред журналисти в Министерския съвет министърът на електронното управление Божидар Божанов след днешното заседание на кабинета.

Имаше обсъждания по конкретни текстове, посочи още министър Божанов за актуализацията на бюджета, който предстои да влезе за разглеждане в парламента.

Министърът коментира и напускането на заседанието на трима от министри от партия „Има такъв народ“, като каза в отговор на въпрос, че скандал не е имало.

Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов мотивира напускането на министрите с това, че нищо тяхно не е било одобрено. „Сигналът е, че първо на коалиционно ниво трябва да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства”, посочи той.

„Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания във връзка с МРРБ, с индексацията към строителите и към всички онези, които реално си изпълняват поръчките. Това сме казали - нищо повече. В същото време МВнР също имаше едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, където са едни от най-ниските”, каза още депутатът.

Според Каримански се чака така нареченото ефективно управление в правителството да оценява всички тези документи. „Не знам дали има капацитета да ги оцени”, добави депутатът от партията на Слави Трифонов.

Той обясни, че от ИТН спазват стриктно коалиционното споразумение. „Ако то се нарушава от някого, то това не сме ние в момента”, отбеляза депутатът и допълни, че ще бъдат търпеливи, за да защитят всичко, което е записано в него. 

Коментар дойде и от Христо Проданов от БСП: „Те казаха, че отиват да обсъдят това, което се предлага като актуализация на бюджета, в тяхната партия. Посочиха, че имат някакви забележки. Не са коментирали конкретно”, уточни той.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини