Предупреждение за опасно време, дъжд, гръмотевични бури и градушки

За 9 юни 2022 г. е обявен жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в 12 области в страната. За Смолян кодът също е жълт. Ще има локални интензивни валежи с количества 20-35 mm, гръмотевични бури и градушки. Утрото в Смолян е облачно, температурата е 17 градуса. През деня ще остане облачно и с валежи, без повишаване на градусите. Максималната температура ще се задържи оклоло 17 градуса.

Днес ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, в югозападната половина от страната значителни по количество; има условия и за градушки. Почти без валежи ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, от изток-североизток, в източните райони ще е до умерен, от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини