Водата и пътищата-най-наболелите теми в Симеоновград и Тополовград

Качеството на питейната вода и пътни участъци, които се нуждаят от ремонт. Тези проблеми, като най-важни са очертали представители на общините Симеоновград и Тополовград при днешната среща с народни представители от региона на Хасково, която е поредната, инициирана от областния управител Катя Панева, съобщиха от Областна администрация.

В разговорите са участвали депутатите от 29-ти Многомандатен район Владимир Маринов, Лозко Лозев и Младен Запрянов, кметът на Симеоновград Милена Рангелова и главният експерт в общината Динка Маркова, заместник-кметът на Тополовград Хараламби Мочев.

Основният проблем в Симеоновградско е очертан около питейната вода. Свързан е със стари и амортизирани водопроводи и липсата на пречиствателна станция. Проблем има и с водоснабдяването на село Константиново, което в големи периоди през лятото няма вода. Водопроводът на това населено място е на територията на три общини и е необходимо да се излъчи един екип, за да се направи необходимото в по-скоро време, е подчертала кметът на Симеоновград.
Хараламби Мочев е поставил въпрос за пътя от Тополовград към „Мини Марица-изток“. Той в момента се ремонтира, но Мочев насочил вниманието, че има 4 км от него, които не са предвидени за реновиране и е поискал съдействие за включването и на тази отсечка.

Заместник-кметът на Тополовград е акцентирал още, че язовирите в общината могат да се дават на концесия, но не и под аренда. По темата Катя Панева е припомнила, че е в ход класификацията на язовирите по степен на опасност, предстоят проверки по места и издаване на предписания, ако се налага.
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Каренин
    5 0
    21:39, 6 юни 2022
    Спрете с тея проформа срещи за отбиване на номера. Кметовете поставят едни и същи проблеми, които се знаят от години, депутатите си водят записки се едно ги чуват за първи път и дотам. Панева отчета уж някаква дейност, но и самата тя знае, че резултат няма да има. Нека даде отчет какво реално е свършено в региона, къда са инвеститорите, колко и къде са привлечените средства. Всичко друго е ала-бала.
  • 2
    А
    А
    1 -1
    10:31, 7 юни 2022
    А пътищата в гр Хасково улиците са дупка до дупка дано поне да ги закърпят
Последни новини