Хасковлия с над 20 присъди е задържаният с марихуаната

Изображение 1 от 4

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 50-годишният рецидивист Димо Деянов, който бе арестуван при опит за контрабанда на 5,610 кг марихуана. Тя му бе наложена от съдия Жулиета Серафимова от Окръжен съд Хасково днес.

    Наркотикът на стойност 22 400 лева е открит в лек автомобил БМВ, шофиран в посока Турция от мъжа, родом от Първомай, но живеещ от години в Хасково. На 3-и юни колата е била спряна за митническа проверка, при която в резервната гума са намерени 22 пакета с канабис. При справка се оказало, че водачът няма шофьорска книжка. Той бе привлечен към наказателна отговорност. Според разследващите водачът е трябвало да получи 500 лева за транспорта на дрогата.

    В съдебната зала прокурорът по делото Дарина Славова изтъкна, че обвиняемият е с богато съдебно минало. Стана ясно, че той има над 20 присъди, сред които за изнасилване, грабежи и измами. Публикация за едно от деянията му може да видите тук. Някои от наказанията са изтърпени ефективно. Последно е излязъл от затвора през юли 2020 година.

    За настоящото престъпление законът предвижда наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева. В тази връзка държавният обвинител пледира за това Деянов да бъде оставен в ареста до започване на наказателното дело срещу него.

    Неговият адвокат Мария Анастасова поиска по-лека мярка за клиента си – домашен арест или парична гаранция.

    В крана сметка съдия Серафимова прецени, че най-адекватната мярка е именно „задържане под стража“. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в 3-дневен срок.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      От
      Отрепка
      103 0
      17:53, 6 юни 2022
      На такъв тип ако не се вика боклук на кво се вика
    • 2
      Ус
      Усмивка
      62 -1
      17:54, 6 юни 2022
      Много е щастлив,явно щастието се дължи за килията с еее*****е
    • 3
      За
      Защо е бил на свобода
      84 0
      17:59, 6 юни 2022
      По долен и долнопробен от най-долнопробните роми.Боклук!Възрастна жена изнасилил и ограбил.
      • Бо
        Бонго
        71 0
        18:55, 6 юни 2022
        И после запали къщата и....Изгоря жената като факла....За такива боклуци единствено ...кауш ..и изхвърляш ключа от килията ....
    • 4
      Гр
      гражданин
      30 0
      06:46, 7 юни 2022
      Толкова ли е скъпо да ми теглят един коршум в главата и да се приключва с тоя боклук.
    • 5
      Ан
      антимишок
      33 -1
      07:01, 7 юни 2022
      За съществуването на такива изроди благодарете на борците срещу смъртното наказание!А напоследък на тая толераска сган се е "прицелила" и в доживотния затвор,без право на замяна!Според побърканото толерастко малцинство смъртното и доживотно наказание били "нечовешко жестоки" и затова трябвало да отпаднат......така че в най-скоро очавам че ще се лежи в затвора само за нараняване или убийства на животни,а за нараняване или убийство на хора ще се ходи на вечерен курс за превъзпитание!п.п Очаквам много минуси от побърканите,нахални толерасти ама ми дреме на "неподострената" патка.
      • Ро
        Роко
        5 -1
        19:32, 7 юни 2022
        А защо не хванете и чушката дето продава за бъбрека наркотици за това ще си лекува сина
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини