Голямата награда на конкурса „С песните на Ари“ замина за Пирдоп

Изображение 1 от 3

    Голямата награда на журито на Националния конкурс „С песните на Ари“ спечели вокална група „Средногорски славей“ от Пирдоп. Наградите бяха връчени тази вечер на галаконцерт отличените като най-добри изпълнители на стари градски песни.

    Най-добро изпълнение на песен на Аспарух Лешников журито отреди за вокалистите от  „Ахрида“ - Кърджали, за авторска песен в стила на старата градска песен спечели вокална група „Водолей“ от  Симеоновград. Наградата за най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на 20  век е отличена Нора Делчева, а за най-добър акомпанимент наградата е за Даниел Биков. Първа награда за индивидуално изпълнение при жените спечели Теменужка Тюфекчиева от Перник. Първото място при мъжете спечели Георги Икономов от София. Най-добри при дует, трио, квартет са трио „Импресия“ Карлово, а. 

    Националният конкурс „С песните на Ари“ се проведе за 21 път. Той се организира от община Хасково, ОНЧ „Заря -1858“ и РИМ Хасково и със специалната подкрепа на Посолството на Федерална република Германия у нас. Конкурсът тази година беше част от „Дни на Аспарух Лешников“, посветени на 125 години от рождението на ненадминатия тенор Ари и със специалното гостуване и участие на неговата внучка Джесика Лешников.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини