Без документи за самоличност са били двамата българи, загинали на строежа в Прага

Двамата българи, загинали при срутване на сграда в центъра на чешката столица Прага, са били без документи и затова все още няма резултати от идентификацията, предаде БНР.

Все още не можем да кажем категорично имената на двамата българи, загинали на строежа при срутилата се сграда в петък в центъра на Прага, но до момента това, което е известно е, че единият от тях е от Пловдив, пише агенция "КРОСС".

И двамата са на около 40 години, но тъй като не са носили лични документи на мястото на трагедията, оттук се затруднява идентификацията на загиналите. Има още един проблем, тъй като и двамата не са били вписани в книгата на общежитието, в което са живеели.

Третият от загиналите в петък - снощи беше потвърдено, че е украинец и на мястото на трагедията е намерен личният му документ.

Полицията в момента продължава да търси отговорните за строежа, разследва се и фирмата, като според чешкото законодателство собственикът на фирмата може да понесе наказателна отговорност от 3 до 10 години за вина при неспазване на условията на безопасност и охраната на труда.

Най-вероятно сградата на "Соукеницка" 25 ще бъде разрушена, но за това се чака потвърждение днес от Общинската строителна комисия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини