Протестът на пътните строители - блокади на 25 места в страната

Национален протест на пътни строители от цялата страна започна тази сутрин в столицата и други градове. Пътни участъци в над 25 места са блокирани.

Протестното шествие в София премина през Министерството на финансите и през Министерския съвет, има тежкотоварна техника.

Решението за отпускане на средства на два пъти миналата седмица беше отхвърлено и не беше гласувано в Народното събрание.

"Очакваме да бъде взето най-накрая решение за разплащане на дейности, извършени преди една година, които се протакат с разни процедурни хватки, само че ние искаме да работим", заяви Георги Златев от ББК "Пътища".

Движението по "Цар Освободител" е блокирано.

Пътните строители държат да им бъдат изплатени не 50, а 100 процента от парите, дотогава са готови на протестни действия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Fb
    FB
    0 0
    14:25, 13 апр 2022
    Така и не можах да разбера какво става, нали били взели парите авансово, ама не били ги взели. Ония ден уволнили 170 човека, ама не ги били уволнили, а сега щели да ги уволнят, ако не отидат да протестират, не били взели заплати, ама били взели минималното възнаграждение.
    Интересна логика няма що ...
    • !!
      !!
      0 0
      17:02, 13 апр 2022
      Няма нищо не ясно, за шефове и строителни материали пари има за строителите пари няма! Това е класическа ситуация в България със строителството!
Последни новини