Премиерът Петков обсъди с комисар Вархеи войната в Украйна и разговорите със Скопие

Премиерът Кирил Петков е обсъдил с европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи ситуацията около войната в Украйна и ефектите ѝ върху страните от региона.

От правителствената пресслужба уточняват, че по време на срещата премиерът е запознал еврокомисаря с резултатите от срещата на лидери на държави членки на НАТО от Югоизточна Европа, на която София беше домакин тази седмица.

Двамата са обсъдили и двустранните ни отношения  със Скопие. В разговорите с Република Северна Македония правителството отстоява българските позиции и има за първи път сериозна подкрепа в Европейския съюз заради новия си подход към Скопие, подчерта министър-председателят Петков, съобщи правителствената пресслужба.

В Сандански премиерът Петков ще участва днес в работна среща между общините от България и Република Северна Македония, попадащи в обхвата на Програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави 2021-2027 г., организирана от Националното сдружение на общините. В срещата ще участват още регионалният министър Гроздан Караджов и Горан Милевски - министър на местното самоуправление на Северна Македония.

В рамките на визитата си в България комисар Вархеи ще се срещне и с президента Румен Радев.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини