Пакет "Великденска подкрепа" за най-нуждаещите се граждани подготвя правителството

Възлагам на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите и на министъра на труда и социалната политика да изработят пакет "Великденска подкрепа" за най-нуждаещите се граждани да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна. Това обяви днес министър-председателят Кирил Петков в началото на редовното заседание на кабинета. Важно, по думите му, е да бъдат подкрепени хората, за да могат да посрещнат празниците.

Надявам се, че през следващата седмица ще предложите такъв адекватен пакет, защото е важно да подкрепим хората, когато имат нужда да посрещнат Великденските празници, обърна се към двамата министри премиерът.

Той съобщи още, че Министерският съвет удължава днес мярката "60/40" в подкрепа на бизнеса до края на юни. Въпреки че извънредното положение свършва на 1 април, помощта за фирмите ще продължи през следващите три месеца, заяви Петков.

Министър-председателят съобщи още, че рестартира дейността на Националния съвет по антикорупция. Заедно с МВР, с Министерството на правосъдието, с Главния инспекторат, ще трябва да засилим нашите политики срещу корупцията, която е най-големият крадец на стандарта на живот в България, заяви премиерът преди днешното правителствено заседание.

Източник: БТА

Коментари в сайта

Последни новини