Този главен прокурор трябва да си ходи, заяви премиерът Кирил Петков

Този главен прокурор трябва да си ходи,  заяви министър-председателят Кирил Петков по време на участието си в парламентарния блиц контрол. Петков отговори на въпрос на народния представител от ДПС Йордан Цонев, който поиска от премиера информация за работата на службите по казуса с т. нар. златни паспорти и му предостави папки, съдържащи различни сигнали срещу бизнесмена Иво Прокопиев. 

„Дефиницията за работеща прокуратура за мен е да няма никой, който тази прокуратура да не може да разследва. Ако има дори един човек, над когото има чадър, това означава, че няма работеща прокуратура“, заяви Петков. Той посочи, че ще приеме сигналите и ще ги предаде на компетентните органи. 

„Няма да има сигнал, който ще бъде игнориран от българското правителство. Единственото, което се чудя, е защо този сигнал не отива директно в прокуратурата. Ние ще го вземе и предадем, но ако и вие нямате доверие на българската прокуратура, тук имаме общ проблем, който трябва да решим“, заяви още Петков. Той припомни, че управляващата коалиция вече е внесла законопроект за премахването на "златните паспорти". 

„Дал съм обещание, че този вид схема ще бъде прекратена и България вече няма да бъде асоциирана с такива "златни паспорти“, коментира още министър-председателят. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ки
    Кирчо
    7 -5
    11:11, 8 мар 2022
    Кирчо, именно този прокурор те подкрепя, защото ако не беше той да си мълчи, сега нямяше да си "премиер". Не забравяй двойното гражданство. Аз нямам президент, аз нямам премиер, аз нямам представител в НС, защото вие всички се кълнете в името на народа , а се кланяте на американското посолство. Това е измяна в името на народа. Направихте България зависима страна. Ако имаше главен прокурор, трябваше да бъдете подсъдими! Направете България зона на мира, а не зона на ястребите. Врабчета не останаха. Не познавате историята на страната си , нищо не знаете , а се пишете за многознайковци и това ще е краят на управлението ви, уж за промяна , а то стана подмяна.
  • 2
    !
    !
    5 -3
    11:27, 8 мар 2022
    Трябва да си ходи министър-председателят Кирил Петков, "go home" за да може да продължи промяната на промяната, Промяната Продължава И Така Нататък.
  • 3
    Ма
    Мая
    1 -2
    01:18, 9 мар 2022
    Искам си Мая Манолова да продължи на промяната промяната,и оня нейния шестия мъж да стане пак министър на отбраната и тогава всичко е точно...... защото снощи правих кекс
Последни новини