Тайната на кралския бургер

Кралица Елизабет Втора може да е монархът, задържал се най-дълго начело на британския кралски двор, но и тя е човек, като нас. И тя има своите малки прегрешения, обича да си хапва и да си пийва сладко-сладко, най-вече когато никой не я гледа.

Отвъд протокола и разточителните изискани обеди и вечери, кралицата често си похапва бургери, разкрива нейният бивш готвач Дарън Макгрейди. Тя ги яде с нож и вилица (и сами знаем какво омазване пада), а между питките задължително трябва да имам сос от червени боровинки.

Това са си нейните вкусови предпочитания, но със сигурност много повече хора обичат да добавят към бургера си кетчуп. А сега имат възможност да го докарат и една идея по-кралски на вкус, защото на пазара на Острова вече се продава кетчуп, произведен с продукти от градините на имението Сандрингам.

Мястото, което напоследък стана постоянен дом на Елизабет Втора, се слави с отглеждането на различни култури и богатите реколти. А за създаването на кралския кетчуп са използвани както домати, така и фурми, ябълков сок и различни подправки. Той е "идеален за закуска и по всяко време на деня."

Освен него, кралският двор пусна на пазара и специален кафяв сос за месо. Той отново е на доматена основа, комбинирана с домашен оцет и специален микс от подправки, предава People.

Това не са първите продукти с кралски етикет, които излизат на пазара. През 2020 г. Бъкингамският дворец пусна джин, много от съставките за който идват от задния двор на лондонския дом на кралица Елизабет, последван от джин, произведен от имение в Сандрингам. През 2021 г. пък започнаха продажбите на два вида бира, приготвена от растения, които отново виреят в благоприятните условия на любимата й резиденция.

Източник: LifeStyle

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини