Докато е премиер, имунизирането ще остане доброволно, обещава Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков ще посети Република Северна Македония на 18 януари, стана ясно от изказването му в Народното събрание в отговор на въпрос на Екатерина Захариева.

Захариева го призова да не нарушава националния консенсус по темата, а той отговори, че тепърва правителството ще покаже разликата между добри планове и реализирани цели.

За зеления сертификат и ваксинацията Петков отговори, че докато е премиер, имунизирането ще остане доброволно.

На въпрос на председателя на "Възраждане" той не отговори кога би бил отменен зеленият сертификат. Според "Възраждане", зеленият сертификат въвежда данък труд, а ваксинацията е станала не задължителна, а принудителна.

Петков коментира, че не е добро решение свикването на протест на "Възраждане" другата седмица в средата на нова ковид вълна. А Костадинов се закани, че няма да има кой да го спре другата седмица да влезе в парламента.

Към БСП Костадинов се обърна с думите да не се притесняват, тъй като за тях ще има “бял автобус”, намеквайки за нощта на протести през 2013 г., когато депутатите бяха извозени с бял автобус.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Голем
    5 0
    22:40, 7 яну 2022
    Голем натегач тоя кирчо. Само обещава, а напроктика нищо не е свършил. ще го отвеем. Стига с тези вносни ментета. Чак от Канада прилепна към нас. Няма да имаме никаква промяна. Вижте само какви приближени около него назначава.
Последни новини