И "Файненшъл таймс" обяви Илон Мъск за "Личност на годината

Вестник "Файненшъл таймс" последва списание "Тайм", обявявайки главния изпълнителен директор на Тесла (Tesla) Илон Мъск за "Личност на годината", предаде Ройтерс. Финансовата медия го награждава за свършената работа при трансформацията на индустрията на електромобилите.

Тесла, която е лидер в сегмента на електрическите автомобили, накара много млади потребители и традиционни компании да насочат вниманието си към електрическите превозни средства, изтъква вестникът.

В коментар главният редактор на "Файненшъл таймс" Рула Халаф похвали Мъск за това, че е показал как електрическите автомобили могат да заменят бензиновите коли и го нарече революционер в отрасъла.

"Дълго време останалата автомобилна промишленост наричаше Тесла и мен самия глупаци и измамници", припомня вестникът думи на Мъск от неотдавнашно интервю. "Те твърдяха, че електромобилите няма да проработят, че не можем да постигнем пробег и добро представяне на пътя. И дори, ако го направим, никой няма да ги купи".

Днес пазарната капитализация НА Тесла надхвърля 1 трилион долара и е по-голяма от общата пазарна стойност на традиционни и утвърдени автокомпании като Форд мотър (Ford Motor) и Дженерал мотърс (General Motors).

От воденето на комедийното скеч шоу "Сатърдей найт лайв" по NBC, до туитовете за криптовалути и акции, свързани с мемета, които доведоха до рязко покачване на стойността им, Мъск властваше в заглавията на вестници и други медии, като събра над 66 милиона последователи в Туитър.

Заради всичките си ексцентрични и провокативни изяви, които някои определят като детински, той е една от фигурите, които най-много промениха бизнеса през последните години. По тази причина "Файненшъл таймс" го обявява за "Личност на годината за 2021 г.", добави Халаф.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини