Бременна жена пропадна в шахта в центъра на София

Бременна жена пропадна в шахта тип "английски двор" във вход, в центъра на София

 Инцидентът е станал днес около обяд, в близост до Централната поща. Жената веднага е била транспортирана в болница "Пирогов", където е била прегледана. Тя не е пострадала сериозно.

Сигналът за инцидента е постъпил в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ - София в 11.13 ч. и след осем минути медицинският екип е бил на място, казаха от ЦСМП. Жената е бременна в четвъртия месец. По първоначални данни пострадалата е с контузия на гръдния кош.

Експерти от дирекции "Контрол по строителството" на район "Средец" и на Столична община направиха проверка на място на инцидента на ул. "Дякон Игнатий" 2, при който жена пропадна в подземния вход към мазета на сградата, съобщиха от Столичната община.

Така нареченият английски двор е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата. Сградата е частна, а задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние. Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район "Средец" съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. Собствениците ще бъдат санкционирани за това, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата, посочват от общината.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Наблюдател
    0 0
    20:03, 30 ное 2021
    В София всичко може и е разрешено а тука ако се беше случил този случай щяха да изкарат жената виновна .
Последни новини