Шефът на "Сиела Норма" е повикан на разпит в МВР

Шефът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров беше повикан в МВР при служебния министър Бойко Рашков. Той е поискал информация за това какво е състоянието на резервните машини за изборите.

Тодоров отрече да има нови внесени 199 машини и нарече новината фалшива. Той обясни, че това са онези 150 машини открити в склад на летището отпреди два дни, плюс още техни машини.

Според него няма разнопосочност в информацията и винаги е казвал, че поддържат резервни машини пропорционално спрямо броя а изборните машини. При 12 000, трябват 400. Това е практика на добрите компании.

По повод твърденията, че повредени машини ще се подменят в изборния ден, Тодоров ги определи като спекулация. Каза, че това ще става само преди изборите или след първия тур, ако дефектират машини.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил спешна проверка, която да изясни в детайли въпроса с новопоявилите се машини на "Сиела Норма".

Срокът на проверката е краят на днешния ден. След приключването ѝ обществото ще бъде уведомено за резултатите.

Причината за проверката е появилата се в медиите информация за нови 199 машини, открити снощи в склад на "Сиела Норма" във бившето висше транспортно училище Тодор Каблешков" в столицата.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    наблюдател
    2 -5
    11:45, 11 ное 2021
    След него и да извикат културиста Румен Спецов да обясни как са внесени нелегално !
  • 2
    ??
    ???
    0 0
    14:02, 11 ное 2021
    На разпит ли? Не е ли да пият по едно с Рашков по случай победата на изборите?
Последни новини