Старозагорци ще се возят на нови модерни електробуси

Нови 33 електрически автобуси ще станат част от обществения транспорт и ще возят старозагорци, информират от пресцентъра на общината. Това е станало ясно на работна среща днес в Община Стара Загора. Новите екологични транспортни средства се осигуряват по проект" "Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в град Стара Загора" финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

На срещата е бил обсъден графикът на изпълнение за производство и доставка на електрическите автобуси. Стартираха дейностите по изработка на спецификации На територията на тролейбусното депо в Стара Загора ще бъдат изградени две комплектни трансформаторни станции с прилежащата към тях закрита разпределителна за захранване на зарядните станции.

С изпълнението на мерките по този проект количеството на фините прахови частици ще се намали с 0,72 тона годишно, което ще подобри екологичните характеристики за над 130 000 жители на Стара Загора.

Общата инвестиция е близо 53,8 млн. лева, като оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г." осигурява безвъзмездно 44,9 млн. лева, уточняват от пресцентъра на общината.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини