Ракета се взриви на метри от президента, преглед на националния печат

Топхирург едва не загина заради незаконно рали

Водещият хирург доц. Никола Владов, който е направил 14 трансплантации на черен дроб във Военномедицинската академия, е с травми в болница заради състезание между две аудита на бул. "Цариградско шосе" в София. Таксито, в което се возел от летището, било блъснато от единия автомобил.

Инцидентът станал в сряда към 23 ч между хотел "Плиска" и "Феята".

Шофьорът на таксито не бил виновен. "Две аудита се надпреварваха и едното за малко не ни блъсна. За да избегне удара, неговият шофьор ни изпревари на две колела", разказа топхирургът.

Като се приземил пред таксито обаче, за секунда имало риск от нов сблъсък между двата автомобила. Таксиджията го избегнал, като се ударил в мантинелата.

След катастрофата всички излезли да се карат и никой не помислил за ранения пътник.

„24 часа"

Ракета се взриви на метри от президента

Ракета се самовзриви на 50 м след пуска по време на зенитни стрелби на полигона край Шабла вчера.

Огнените осколки опариха дърво пред вишката на президента Георги Първанов и военния министър Николай Младенов. Двамата дойдоха с хеликоптери за стрелбите на военния полигон край морето.

Жертви няма. За късмет е гръмнал двигателят на ракетата, а не бойната глава

Ракетата трябваше да порази мишена, спусната с парашут над морето от боен самолет Су-25.

„Труд"

Правосъдие по прашки

В най-големия съд в страната се крадат столове, принтери, компютри, метални каси! А съдии, адвокати и служители са си спретнали "служебен" чалга клуб. Той си има име - "Мале, мале". И предназначение - там всеки четвъртък е имало запои до зори.

Скандалът набира сила в Софийския районен съд (СРС). И удря грозно по престижа на Темида.

Фрапиращите факти излизат наяве след няколкомесечни проверки, наредени от новия началник на СРС Красимир Влахов.

"Срамно е! Няма да позволя всичко това да се стовари върху съда. Виновните си имат имена и ще носят отговорност", категоричен е Влахов.

„Труд"

Службите слушали журналисти 4 месеца преди "Галерия"

В делото "Галерия" има смущаващи неща като това, че различни лица са били подслушвани 4 месеца преди образуването на разработката. Това обясни вчера лидерът на ДСБ Иван Костов, който е председател на ротационен принцип на парламентарната комисия, която наблюдава ДАНС.

Разработката "Галерия" била насочена срещу трима - издателя и главен редактор на в. "Уикенд" Мартин Радославов, издателя Недялко Недялков и журналиста Димитър Радославов, обясни Костов. Затова имало "Галерия 1", "Галерия 2" и "Галерия 3". Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов инициирал разработката с мотива, че с технически средства е установено категорично, че зад сайта "Опасните" стои Огнян Стефанов. Но от петте дебели папки по разработката не се разбирало как точно е станало това, каза Костов. Ясно било обаче, че лицата, обект на подслушване, били предупредени.

„Монитор"

Борисов обеща ясни цени на тока и парното

Ще има промени при ценообразуването в енергетиката, така че да е напълно ясно на потребителите как се формират тарифите и те да балансират интересите и на инвеститорите, и на потребителите. Освен това ще бъдат предприети действия и за изграждането на авторитет на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Това съобщиха от правителствената информационна служба вчера, като цитираха становище на премиера Бойко Борисов по повод изпратени му от ДКЕВР справки за практиките на определяне на цените в сектора и заплатите в регулатора. Премиерът изиска тези справки от държавния енергиен регулатор миналата седмица.

„Дума"

Само с икономии не става, трябва и програма

Правителството трябва да има една сериозна антикризисна програма, не стигат само ревизии на наследството от предишния кабинет. Позицията е на президента Георги Първанов, който вчера за пръв път коментира действията на новия Министерски съвет. Лесно е да се правят икономии, но това не стига, заяви държавният глава, който бе гост на тактическото военно учение "Есен 2009" край Шабла. На демонстрациите присъства и военният министър Николай Младенов. Теорията и практиката учат, че изходът от кризата не е само в свиването. Трябва да се намери ресурс, за да се инвестира в производството и потреблението, смята Георги Първанов.

„Капитал"

Време за размисъл

Ако беше дадена като пример в някой учебник по дипломация, срещата между новия български премиер Бойко Борисов и руския му колега Владимир Путин щеше да се намира в каре под наслов "Грешки, които да избягваме". Тя беше договорена внезапно и набързо, събра Борисов с Путин още по време на първото му официално посещение в чужбина, при това - за да разговарят по въпроси, които руският премиер познава наизуст, а българският (по собствените му думи) - доскоро само по име.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини