Facebook се върна, но Зукърбърг обедня с 6 милиарда

Над близо шест часа след като Facebook, WhatsApp и Instagram се сринаха, услугата започна да се връща онлайн. Причината за прекъсването не беше ясна веднага, припомня CNN.

Множество експерти по кибер сигурност обаче не бързат да посочват проблема.

Състоянието на свръхбогатия съосновател на социалната мрежа Марк Зукърбърг се е стопило с повече от 6 милиарда долара за няколко часа след спад в цената на акциите на компанията на борсата в резултат на критики към политиката ѝ, съчетани с глобален срив в достъпа до услугите ѝ.

Според The ​​New York Times, по време на прекъсването, служителите на Facebook не са имали достъп до електронната си поща и техните вътрешни комуникационни системи са били изключени. Някои служители дори не са могли да работят по отстраняването на проблема поради спирането на редица системи.

Компанията не разкрива причината за срива. Главният технически директор на Facebook написа в "Туитър", че компанията имала"мрежови проблеми", но не разкри подробности.

Според услугата за онлайн проучване Kentik, интернет трафикът от услугите на Facebook, който се срина малко след 18.30 българско време, започна да се покачва. Потребители от много страни съобщават, че сървърите на мрежата работят нормално и вече няма сигнали за проблеми.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини