Три свлачища по трасето на АМ "Струма" е констатирала инспекция на зам.-министър Иван Шишков

Три свлачища по трасето на автомагистрала "Струма" е констатирала инспекция на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Пред журналисти в Симитли Шишков коментира, че е останал неприятно изненадан, тъй като при предварителна проверка по документи е установено, че има свлачища. Заради едно от тях в конкретния участък строителството е спряно от година и половина, а едва сега в Агенция "Пътна инфраструктура" са внесени проекти за укрепването му, каза Шишков.

Заместник-министърът на регионалното развитие е инспектирал и строежа на тунела при Железница, като по думите му инфраструктурният обект е в напреднала фаза и вероятно ще се спази срокът за завършването му. "В един момент обаче от двете страни на тунела има свлачища, които към този момент не се работят и са предизвикали спирането на строежа. Притеснява ме, че накрая ще имаме тунел, който е най-сложното съоръжение и няма да имаме магистрала от двете страни, защото година и половина някой не е обърнал внимание, че има едно свлачище, което трябва да се направи", каза Шишков.

Непосредствено след тунела на две места също има свлачища, които са с по-малък мащаб, но и те ще забавят строителството, каза след инспекцията зам.-министърът. "Това са проблеми, които очевидно доста време са замитани и чак сега започват да се решават. Разбира се, първо документално, това ще забави целия процес", каза Шишков. Той не се ангажира конкретно с колко ще се забави укрепването, тъй като в момента се внасят проектите, но заяви, че ще се вземат спешни мерки.

Заместник-министърът на регионалното развитие обобщи, че строителството по АМ "Струма" не спира, навсякъде се работи интензивно и се очаква да бъде завършено в срок. Проблемни са само участъците, където има свлачища. "Ще се опитаме с много работа, не само по документи, но и на място, да спечелим месец, ден. Ще се борим максимално бързо да бъдат завършени обектите, максимално качествено", допълни Шишков.

Иван Шишков инспектира и реконструкцията на т. нар. "Железен мост", който свързва центъра на Симитли с най-големия квартал на града "Ораново". По моста се работи от месец, като се очаква до края на годината да бъде завършен. Това е обект, който е изключително важен не само за местното население, но считаме, че е от регионално значение, каза зам.-министърът.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини