Криминалисти разкриха кражба в Кърджали по горещи следи

. Криминалисти от ОД на МВР, Районните управления в Кърджали и Джебел са разкрили за няколко часа извършен грабеж в областния град. Около 1 часа на 7 септември 34-годишен мъж бил бит на паркинг и му били отнети златен ланец, обеца и очила. След подадения сигнал за извършено престъпление са били предприети незабавни издирвателни действия, при които са били задържани трима мъже – 21-годишен и двама 26-годишни. Откраднатите вещи са открити, иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство за грабеж и работата продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Досъдебно производство е образувано в ОД на МВР с постановление на Районната прокуратура за съзнателно използване на неистински официален документ. В Териториалното поделение на НОИ била представена трудова книжка с вписани неверни данни с цел отпускане на лична пенсия. Досъдебното производство е по чл.212, ал.1 във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай.

43-годишна жена счупила стъкла на лек автомобил „Опел“ в Крумовград, установили полицейски служители от Районното управление в града след подаден сигнал. Инцидентът станал на 7 септември около 9 часа. По случая е започната проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество, причините са в процес на изясняване от група „Криминална полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини