Докато тече проверката за плагиатство, книгата на Петър Илиев се стопи с 80 страници

Докато СУ проверява за плагиатство, книгата на предложения от ИТН вътрешен министър и вицепремиер Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание" се появи, но с 80 страници по-малко.

Реалният брой страници, и първоначално обявеният такъв, е 697. Вчера обаче, според сайта на издателство "Нова звезда", книгата се сви до 618 страници, стана ясно от публикация на фейсбук страницата в "Правна лудост". 

Именно тази група в социалната мрежа първа установи нередностите около труда на фаворита на Слави Трифонов и имаше основен принос да стартира разследване за плагиатство. Сега от "Правна лудост" са убедени, че книгата се преиздава със задна дата "за замитане на следи" - окастряне на частите от книгата, копирани от друг научен труд. 

Скандалът около Илиев се завъртя след няколкото му поредни номинации на различни постове в проектокабинетите на ИТН (правосъден министър, вътрешен министър и вицепремиер). Тогава той беше обвинен, че е преписал дословно голяма част от "Парламентарен контрол" - дисертацията на доц. Наталия Киселова.

Няколко дни по-късно етичната комисия на СУ започна проверка по обвиненията в плагиатство.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Слави е пълен идиот
    8 0
    14:34, 31 авг 2021
    Всичко в България става с пари. Какъв морал може да има този човек и как изобщо е възможно да се бори за публичен пост. Кого заблуждаваш нещастнико, всички разбраха че си плагиатствал и петното ти е лепнато каквито и машинации да правиш. Слави е пълен идиот като подктепя подобни хора.
Последни новини