Храбра майка наби пума, за да спаси 5-годишния си син

Петгодишно момченце играело в двора на дома си в Калабасас, Калифорния, когато било нападнато от пума. Пумата грабнала детето и го повлекла около 40 метра.

Майка му изтичала при писъците на детето, настигнала пумата и започна да я бие с ръце и крака, докато тя пуснала момчето и избягала.

При инцидента детето е получило леки наранявания на главата, шията и горната част на гърба и е било откарано в Детската болница в Лос Анджелис. Нищо не застрашава живота и здравето му.

Говорителят на службата за рибарство и диви животни Патрик Фой каза в интервю за CBS, че инцидентът е първият по рода си през последните 20 години в района. Експертите са провели разследване и са установили, че атакуващата пума е в тийнейджърската си възраст - на 10 месеца.

Според експерти атаката най-вероятно е станала поради факта, че момчето е било малко, а пумата на тази възраст все още не е наясно как да се държи с хората и все още се учи да ловува.

Експертите казват, че възрастните пуми обикновено се опитват да избегнат среща с човек и затова се считат за безвредни. Ако обаче срещата все пак се случи, човек не трябва да бяга, а да стои неподвижно, да изправи раменете си или да застане на пръсти, за да изглежда по-висок и по-едър.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини