Широка лъка отбелязва Голяма Богородица с богата празнична програма

На 15 август столетната църква "Успение на пресвета Богородица" в село Широка лъка ще отбележи храмовия си празник. По традиция той се чества и като празник на цялото село. Затова от кметството са подготвили и богата празнична програма. Тя започва още на 13 август вечерта с представление на емблематичния Фолклорен ансамбъл "Манол Радичев" от село Гела. 
На 14 август от 18 часа ще има вечерно богослужение в църквата „Успение Богородично“. А от 21 часа с участието на военослужещи от 101-ви Алпийски полк ще има тържествена заря-проверка. Така в Широка лъка за пород път ще почетат паметта на загиналите за освобождението на България и участници във войните от селото.
На 15 август тържествено ще бъде отбелязан храмовия празник с празнично богослужение и блогословена храна. Празникът ще продължи на площада в центъра на Широка лъка, където доброто настроение от обяд, та чак до късния следобед ще поддържа оркестър „Родопско настроение“. Програмата продължава с изпъненията на гайдарски състав „Тодор Шишков“ и ще завърши с оркестър „Канарите“.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини