Хасково рок отново с кауза за младите музиканти

Изображение 1 от 4

    „Хасково рок“ се завръща след година прекъсване с участието на част от най-добрите рок банди.

    Тази седмица ще се проведе петото издание на фестивала в Хасково. На вход“свободен“ в двата дни рок- 23-ти и 24-ти юли, концертите започват от 19 часа на площадка „Спартак“.

    Гостуващите групи и изпълнители ще стъпят на хасковска сцена за първи път от години насам. От града домакин представители са група „Хангар 42“. Заедно с община Хасково и Местната комисия за борба срещу протиовообществените прояви на малолетните и непълнолетните, със секретар Юлия Динкова, те са организатори на музикалното събитие.

    „Хасково рок 2021“отново е част от кампанията “Хасково срещу дрогата“ и излиза с благотворителна кауза за младите и талантливи изпълнители от града и общината.

    „Щастливи сме, че обстоятелствата позволяват тази година отново да организираме рок събитието в Хасково и да продължим и чрез него кампанията срещу дрогата“, отбеляза зам.-кметът на Хасково Мария Вълчева.

    „Изключително сме щастливи, че и тази година в Хасково отново ще се състои това събитие. Подборът на бандите е топ. И дори смея да кажа, че това ще е най-доброто от изданията на фестивала досега“, посочи китаристът на „Хангар 42“ Антон Делчев.

    В първия ден на рок фиестата откриват младите музиканти от "Каторга". След тях забива една от най-добрите банди в момента в България „JEREMY?“, която преди няколко години беше избрана от „Куин“ за подгряваща в европейското им турне. Черешката на рок тортата тази вечер са  Стенли с групата му, част от която е и Димитър Ковачев-Фънки. Ще бъдат изпълни песни от новия албум на Стенли "Чужди тела", но феновете ще имат възможност да чуят и някои от старите му златни хитове с група “Тангра“.

    През втората вечер първи на сцената се качват звездата от втория сезон на „Мюзик айдъл“ Тома и бендът му. Следва група "Севи", които са една от най-актуалните банди с женски вокал у нас, а вече и с международни успехи. След тях забиват "Хангар 42". Гвоздеят на съботната вечер ще сложи Милена Славова с групата си. Освен любими нейни парчета, ще бъдат представени и песни от новия й албум.

    И през тази година в рамките на инициативата ще има благотворителна кампания. Със средствата, които ще бъдат събрани от продажбата на тениски с логото на „Хасково рок“ ще бъдат закупени инструменти за талантливи деца -певци и музиканти от Хасково, допълни вокалистът на групата домакин Боян Гегов.

    За първи път тази година групите, които участват в Рок фестивала в Хасково ще си тръгнат с плакет за спомен от него с логото на феста.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Случаен виц

    Последни новини