Млади доброволци на БМЧК подкрепиха възрастни и хора с увреждания в Ардино

Приключи и втората част от фондонабирателната кампания на доброволците на клуб на БМЧК „От сърце“към СУ „Васил Левски“ с координатор Елица Карамитева, подкрепени отБахар Реджебов председател на Общинска организация на БЧК – Ардино.

За втори път тази година, партньорството между възрастни и млади доброволци, между гражданите на Ардино и дарителите, дадоха възможност да бъдат подкрепени общо 100 бенефициенти - възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания и семейства в риск, които не получават подкрепа от Европейската хранителна програма. Списъкът на получилите хранителни пакети беше подготвен благодарение на Дирекция „Социално подпомагане“ – Ардино.

Набраните от дарителската акция на младежите „От хората за Хората - 2021“ хранителни продуктиобщо за двете кампании е 722,200 кг на стойност 1647,40 лв. Вложеният от доброволците безвъзмезден труд, свързан с набирането и пакетирането на продуктите, както и за разнасянето на пакетите по домовете , надхвърли 100 часа.

Обл. С на БЧК изказа своята благодарност към Общинска организация на БЧК – Ардино, доброволците на клуб на БМЧК „От сърце“към СУ „Васил Левски“, на търговските обекти „Солак“, „Наркооп“ и „Панорама“за значимата социално-помощна инициатива и пожелава на тях и на всички съпричастни към кампанията дарители,светли празници и още много нови успехи и инициативи.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини