Жълт код за опасно време, очакват се валежи и гръмотевични бури

За 22 области в страната е обявен жълт и оранжев код за опасно време. За Смолян кодът е жълт. Ще има условия за краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Утрото все още е ясно с температура 12 градуса. През деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи. Максималната температура ще достигне 24 градуса.

Днес преди обяд над северозападните райони, а по-късно през деня и над останалата част от Северна и Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за локални значителни извалявания и градушки. В югоизточната част ще се задържи предимно слънчево и горещо. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, най-късно в източните райони. Максималните температури ще са от 26° в крайните северозападни райони до 34° на югоизток.

Над планините сутринта ще е предимно слънчево. По-късно през деня над масивите от Югозападна България и Стара планина ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини