Роднините на задържания дилър: Кандидат-депутат му устрои капан, той е невинен

Изображение 1 от 3
    Лице от ромски произход е задържано вчера при полицейска операция. Мъжът е арестуван на автобусна спирка в кв. Каптажа. Арестът е по сигнал за опит за продажба на гласове. „При проверка у него е открит лист с имена на хора. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите“, каза на брифинг днес окръжния прокурор Недко Симов. Той заяви, че ще се приложи мярката за задържане за 72 часа, а след това ще се настоява за постоянното му задържане.
    „Арестът е извършен след сигнал, че мъжът предлага около 100 гласа срещу заплащане, за да подкрепят дадена партия“, обясни директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Николай Димов. Прокуратурата и полицията отказват да назоват името на дилъра и съответната партия.
    Задържаният 32-годишен мъж е от ромската махала в града. Според съпругата и сестрата на Сандо Кисимов кандидат-депутатът, който подал сигнала срещу него, всъщност му устроил клопка. По думите им, Сандо и политикът били приятели и съученици. Преди ареста въпросният кандидат се опитвал да купува гласовете на ромите за по 50 лева. Ромите твърдят, че именно той изготвил списъка. Предлагал на Сандо да го въвлече във въпросната схема и същият ден го поканил на кафе, твърди сестрата на задържания. Тя е категорична, че при срещата им политикът е подхвърлил списъка в колата на Сандо, след това се обадил в полицията. Така искал да стане по-известен и да спечели повече гласове на гърба на брат й.
    СмолянБгвести се свърза и с кандидат-депутата, обвинен от ромите. Той нарече думите им лъжа. Допълни, че със Сандо са били съученици, но не и приятели. Уточни, че от години не се е виждал с него.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ve
      Venom
      3 -1
      12:54, 7 юли 2021
      Новите партии ще се самоизядат още преди да са минали изборите.
    Последни новини